Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, November 23, 2019

Bakina kuhinja- pikantni lisnati hrskavi štapići

Bakina kuhinja- lisnati hrskavi  štapići


Potrebno je:
300 gr brašna
20 gr kvasca
100 ml mleka
100 ml jogurta
malo soli i šećera
2 kašike ulja dijamant
100 gr margarina dijamant
100 gr sira mekanog
2 kašike kisele pavlake
1/2 kašičice aleve paprike
150 gr šunke
50 gr ljute kobasice
žumance za premazivanje
semenke i krupna so

Priprema:

U mlako mleko rastvoriti kvasac, dodati šećer, ulje pola brašna i so. Dobro izmutitivarjačom pa dodati ostatak brašna i zamesiti glatko teso. Pokriti da odmori pola sata pa ga malo izmesiti i podeliti na 5 loptic.





 Izmešati sir i pavlaku dodati alevu papriku i sitno seckanu šunku. 





Razviti prvu lopticu na pobrašnjivenom stolu u pravougaonik.




 Na njega izrendati smrznuti  margarin pa razviti drugu lopticu i poklopiti prvu i tako redon. 




Zadnju razvijenu se ne renda.margarin. Testo nožem preseći na pola pa staviti jedu polovinu na drugu.  Dobro oklagijom istanjiti,  premazati sirom i pavlakom i posuti seckanom šunkom. 





Iseći na trake cm širine pa svaku traku uviti  i redjatu u pleh. 







Pokriti a rernu uključiti na 200 stepeni C. 




Kad štapići malo odmore premazati ih žumancetom, posuti semenkama krunom solju i po želji kimom. Peći oko 20-25 min.. 





Tako se listaju i tako su hrskavi ...uživajte

No comments:

Post a Comment