Bakina kuhinja - domaći slani forneti sa sirom
Potrebno je:
600 gr brašna
300 ml. mleka
3 jaja
50 ml. ulja
25 gr kvasca
1 kašičica šećera
malo soli
kim...krupna so
200 gr tvrdog sira
Priprema.
U vanglu staviti dva jaja izmutiti i dodati nadošli kvasac u koji ste dodali malo mleka i šećer. Izmutiti i to žicom. Dodati ostatak mleka, ulje, brašno, so i dobro imešati varjačom a zatim rukama da se dobije glatko testo. Ostaviti dva put da naraste izmedju malo premesiti.
Razviti na pobrašnjiven sto pola cm. i seći pravougaonike.
Donji deo nožem iseči trake a u gornji staviti sir u koji ste dodali jedno belance ili celo jaje Uvijati od gornje strane ka dnu i redjati u podmazan pleh.
Pokriti da malo porastu za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni C i peći fornete 25 min da porumene.
Pečene možete namazati malo maslacem i pokriti da odmore i malo se prohlade.
Mekani kao duša a testo kao pena.
Uz čašu jogurta eto Vama divnog doručka ili večere a dobri su i sutra dan samo ih ušuškajte u neku kesu..
U vanglu staviti dva jaja izmutiti i dodati nadošli kvasac u koji ste dodali malo mleka i šećer. Izmutiti i to žicom. Dodati ostatak mleka, ulje, brašno, so i dobro imešati varjačom a zatim rukama da se dobije glatko testo. Ostaviti dva put da naraste izmedju malo premesiti.
Razviti na pobrašnjiven sto pola cm. i seći pravougaonike.
Donji deo nožem iseči trake a u gornji staviti sir u koji ste dodali jedno belance ili celo jaje Uvijati od gornje strane ka dnu i redjati u podmazan pleh.
Pokriti da malo porastu za to vreme uključiti rernu na 210 stepeni C i peći fornete 25 min da porumene.
Pečene možete namazati malo maslacem i pokriti da odmore i malo se prohlade.
Mekani kao duša a testo kao pena.
Uz čašu jogurta eto Vama divnog doručka ili večere a dobri su i sutra dan samo ih ušuškajte u neku kesu..
No comments:
Post a Comment