Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, September 29, 2019

Bakina kuhinja- hrskava fina pita sa mesom i pavlakom

Bakina kuhinja- hrskava fina pita sa mesom i pavlakom



Potrebno je:
300 gr tankih kora
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
ulje,so biber
1 jaje
200 gr kisele. pavlake
peršunov list

Priprema:

Luk iseckati crni luk pa ga propržiti na ulju. Dodati so, biber, peršunov list može i malo aleve paprike po želji. U činiju istresti pavlaku dodati jaje i izjednačiti. 



Tri kore premazati pavlakom stavljati jednu preko duge , a na treću dodati 3 kašike mlevenog mesa i rasporediti. 


Saviti ivice i uvitu u rolnicu. Redjati u pleh koji ste  obložili pek papirom. 



Ostatkom pavlake premazati rolnice da ne puca kora kad ih sečete kad se ispeku. 



Peći na 200 stepeni C oko 35-40 min. 






Seći toplo služiti uz jogurt ili kiselo mleko. Prelepa prijatno...

No comments:

Post a Comment