Bakina kuhinja- hrskava fina pita sa mesom i pavlakom
Potrebno je:
300 gr tankih kora
300 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
ulje,so biber
1 jaje
200 gr kisele. pavlake
peršunov list
Priprema:
Luk iseckati crni luk pa ga propržiti na ulju. Dodati so, biber, peršunov list može i malo aleve paprike po želji. U činiju istresti pavlaku dodati jaje i izjednačiti.
Tri kore premazati pavlakom stavljati jednu preko duge , a na treću dodati 3 kašike mlevenog mesa i rasporediti.
Saviti ivice i uvitu u rolnicu. Redjati u pleh koji ste obložili pek papirom.
Ostatkom pavlake premazati rolnice da ne puca kora kad ih sečete kad se ispeku.
Peći na 200 stepeni C oko 35-40 min.
Seći toplo služiti uz jogurt ili kiselo mleko. Prelepa prijatno...
No comments:
Post a Comment