Bakina kuhinja - fini sočan kolač sa jabukama bez jaja na posipanje
Potrebno je:
Za suve sastojke:
150 gr brašna
150 gr griza
1 prašak za pecivo
100 gr šečera
Za nadev:
600 gr rendanih jabuka
malo cimeta
100 gr suvog groždja
100 gr šećera
Još potrebno:
kocka maslaca
50 gr čokolade
Priprema:
Suve sastojke dobro izmešati i prosejati da se prašak za pecivo rasporedi. Tepsiju premazati maslacem pa dno prekriti suvom smešom ( ja sam to radila sa cediljkom za čaj) a preko u tanjem sloju rasporediti rendane jabuke izmešane sa suvim groždjem i cimetom. Zatim opet suva smesa pa odozgo rendana čokolada i tako sve do utroška materijala.
Završiti sa tanjim slojem brašna pritisnuti rukama pa na brašno narendati maslac i posuti seckane orahe. Peći na 200 stepeni C oko 45 min. Secite hladu posutu prah šećerom zamirisanu vanilom.
Završiti sa tanjim slojem brašna pritisnuti rukama pa na brašno narendati maslac i posuti seckane orahe. Peći na 200 stepeni C oko 45 min. Secite hladu posutu prah šećerom zamirisanu vanilom.
No comments:
Post a Comment