Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, April 22, 2019

Bakina kuhinja - pohovane tikvice na malo drugačiji način

Bakina kuhinja - pohovane tikvice na malo drugačiji način sjajan recept



Potrebno je:
1 veća mlada tikvica
3 jaja..soli
3 kašike prezli
2 kašike brašna
1 kašika griza
4 kašike susama
malo aleve paprike
malo kačkavalja

Priprema:

Tikvice iseći na tanke listove i posoliti. Ostaviti 15-20 mi. da odstoji pa iscediti tečnost. Razlupati jaja u činiju žicom. U posebnu činiju sipati prezle , brašno, griz, pola susama i aleve papriku malo. Sve izmešati. 



Tikvice posuti mešavinom prezli zatim u jaja pa ponovo u prezle i jaja i redjati u pleh u koji ste stavili pek papir.





Posuti ostatkom susama..

Narendati kačkavalj.. .Pecite 25 min na 200-220 stepeni..




Služiti tople hrskave tikvice koje će Vam se dopasti čim ih  zagrizete...


3 comments:

  1. Prekrasni se,tolku vkusni,bravo,fala za receptot

    ReplyDelete
  2. Ovu baku obozavam kao da je moja!!!

    ReplyDelete
  3. Obavezno ću probati, obozavam tikvice na svaki nacin. Hvala na receptu. Baka je divna.

    ReplyDelete