Bakina kuhinja - punjene slane palačinke pravi delikates
Pravi delikates, palačinke punjene nadevom od mlevenog mesa, prelivene jajima uz dodatak sira. Ovakav obrok idealan je za pripremu upravo zato što vam neće oduzeti previše vremena, a kada su u pitanju palačinke, možete biti sigurni da će se svideti baš svakome ko ih isproba pripremljene na ovaj način.
12 palačinki
250 gr ml. mesa
1 glavica crnog luka
2 jaja
200 gr. kisele pavlake
200 ml. jogurta
začina, soli bibera
peršunovog lista
2 čena belog luka
kačkavalj
ulja
Priprema:
Ispržiti na ulju luk mleveno meso, dodati začin biber pola pavlake beli luk, jaje i izmešati. Izmešati ostatak pavlake dodati jaje jogurt. Podmazati pleh.
U svaku palačinku dodati 1 kašiku nadeva pa je preklopiti na četiri dela i redjati u pleh. Kad se poredja prvi red staviti malo pavlake pa opet red punjenih palačinki. Odozgo rasporediti ostatak pavlake i narendati kačkavalja .
Peći na 200 stepeni C 30 min. da se lepo zapeče. Namazati malo pavlakom i posuti peršunovim listom.. Sjajne su tako mirišu i odličan zalogaj ..Probajte bićete oduševljeni...
No comments:
Post a Comment