Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, February 12, 2018

Bakina kuhinja - pizza piroške

Bakina kuhinja - pizza piroške

Nemate ideju šta spremiti toplo  za doručak  ili večeru, a da bude jako ukusno i fino.  Neka to ovaj put budu pizza piroške. Zvuči  neobično, ali obavezno  napravite ove fantastične piroške sa pizza nadevom.  Svojim neodoljivim punjenjem, mekoćom i mirisom osvojit  će vas već  kod prvog zalogaja. 


Potrebno je:
300-400 gr brašna
20 gr kvasca
200 ml mleka
2 jaja
1 kašika šećera
 malo soli
ulje

Nadev:
150 gr mrvljenog sira
150 gr salame bilo koje
1 jaje
origano
kečap 


Priprema:
Rastopiti kvasac sa šećerom u malo mlake vode dodati jaja i mleko i izmešati, dodati brašno so i umesiti mekše testo. Ostaviti da malo poraste i razvući za pola sm.

Salamu izrendati, sir izdrobiti dodati jaje i malo origana. Testo poseći na pravougaonike staviti po sredini malo kečapa salamu i sir i uviti i dobro prstima sastaviti testo sa svih strana da ne curi. 




Ostaviti piroške pokrivene 10-15 min. i pržiti ih u dubokom ulju. Vaditi na papirne salvete da upije višak masnoće. Odlične su za doručak večeru ili za druženja.. Uživajte u svakom zalogaju.

No comments:

Post a Comment