Bakina kuhinja - sočan kuglof sa kruškama preliven karamelom
Potrebno je:
3 jaja
100 gr brašna
100 gr griza
100 gr prezli
cimeta
1 prašak za pecivo
1 vanilin šećer
100 gr šećera
50 ml. ulja
700 gr krušaka
100 gr. suvog groždja
100 ml. mleka
100 ml. mleka
Priprema:
Jaja umutiti dodati sve sastojke osim krušaka koje će te očistiti i iseći na tanke kriške. Kuglof malo podmažite i pospite brašnom. U njega na dno poredjajte kruške pa malo i sa strane, a zatim sipajte pola umućenog testa.
Zatim poredjajte opet kruške i ostatak testa. Malo prodrmajte kuglof da testo lepo sidje na dno. Pecite na 190 stepeni C oko 40 min. Istresite iz kalupa kad se prohladi i prelijte karamelom ili pospite šećerom u prahu
No comments:
Post a Comment