Bakina kuhinja - jogurt pogača mekana ko duša
Potrebno je:
600-700 gr brašna
200 ml mleka
200 ml. jogurta
30 gr. svežeg kvasca
1 kašika šećera
100 gr maslaca
50 ml. ulja
2 jaja
1 žumance
soli
Priprema:
U malo mlakog mleka rastvoriti kvasac sa šećerom dodati jaja i ostatak mleka,, jogurt, ulje, brašno i so, Zamesiti srednje tvrdo testo i pustiti da naraste. Testo podeliti na 6 loptica. Pet loptica razviti veličine tepsije namazati ivice maslacom i malo sredinu. Slagati jednu preko druge.
Poslednju ne treba mazati. Iseći na osmougle ali ne od samih ivica kao u (Videu)
Svaki ugao od sredine list po list testa prebacivati preko pogače na spoljnu stranu ali slagati jedan preko drugog.
U sredinu staviti zadnju šestu lopticu ostaviti da malo poraste pa namazati žumancetom.
Može se posuti susamom i semenkice .
Peći na 200 stepeni C 40 min. U pola pečenja temperaturu smanjiti na 180 stepeni C
No comments:
Post a Comment