Bakina kuhinja - najbrža pogača bez kvasca
300 gr. brašna
1/2 praška za peciva (ili 1/2 k.k. sode bikarbone)
50 ml. ulja
100 ml vode
1 belance
krupna so
soli..kim
Priprema:
U vanglicu sipati brašno, prašak za pecivo ili sodu bikarbonu so i ulje i vodu, umesiti glatko testo. Ostaviti ga da miruje 10 min. pa ga ponovo razmesiti i razviti za 1/2 sm. debljine, i ostaviti ga u tepsiji oko 5-6 min. pa ga nožem zaseći na željene kocke, namazati belancetom i posutu kimom. Peći na 200 stepeni C oko 15-20 min. Služiti toplu uz sir, kiselo mleko..jogurt...Prijatno
Bako, morala sam staviti skoro, 1,5dcl vode,i opet je jedva bilo glatko testo. A koristila sam brasno "nase zrno"
ReplyDeleteDraga bako pogacica vam je super.Obozavam vase recepte i svaki isprobam i uspe mi.Veliki pozdrav vama i Dejki.
ReplyDeletePogača je super kao i svi vaši recepti.
ReplyDelete