Bakina kuhinja - pohovane tikvice i plavi patlidžan na 5 načina
Potrebno je:
2 plava patlidžana
1-2 tikvice
3 jaja
soli
100 gr. brašna
100 gr kikirikija
100 gr suncokretovih semenki
1oo gr corni fleksa
100 gr slanih štapića
50 gr čipsa od krompira
3 čena belog luka
Priprema:
Tikvicu i plavi patlidžan očistiti i iseći na na tanje komade i posoliti i ostaviti 20 min da puste sok, a zatim ocediti i dodati izdrobljen beli luk.
Jaja izmutiti, a kikiriki, corni fleks, štapiće i čips izdrobiti oklagijom ili u blenderu.Seme suncokreta možete ostaviti celo ili i njega malo izdrobiti.
Komade tikvice, ili plavog patlidžana provući prvo kroz brašno, jaja i kroz jedno od izdrobljenih navedenih sastojaka i redjati u tepsiju koju obložimo pek papirom.
Peći na 200 stepeni C oko 35 min. Probati viljuškom dali su tikvice i patlidžan mekani. Prijatno!
No comments:
Post a Comment