Bakina kuhinja - ostavljanje kompota za zimu
Potrebno je:
1 kg bresaka (nektarina)
1 kg krušaka
5 kašike šećera
Priprema:
Voće dobro oprati raseći na pola, a kruške na četvrtine, izvaditi semenke i poredjati što je moguće bolje u tegle.
Sipati po kašiku šećera, i naliti hladnom vodom da prekrije voće. Tegle dobro zatvoriti i zategnuti. Poredjati u rernu, uključiti rernu na 90 stepeni C tajmer staviti na 90 min. i uključiti oba grejača. Ostaviti tegle do sutra a zatim ih izvaditi i poredjati u police sa ostalom zimnicom.
Sipati po kašiku šećera, i naliti hladnom vodom da prekrije voće. Tegle dobro zatvoriti i zategnuti. Poredjati u rernu, uključiti rernu na 90 stepeni C tajmer staviti na 90 min. i uključiti oba grejača. Ostaviti tegle do sutra a zatim ih izvaditi i poredjati u police sa ostalom zimnicom.
Dobar dan jeno pitanje.Dali treba tegle staviti u nesto ili samo tako poredjati u lernu
ReplyDelete