Kiseli krastavci sa paprikom
Ove krastavce ostavljam svake godine i mogu stajati dve godine. Krastavci ne moraju biti sitni već ovako malo krupniji. Veoma su ukusni.
Potrebno:
6 kg krastavaca sa paprikom
malo ljute papričice
6 l vode
125 gr esencije
150 gr soli
150 gr šećera
lorber, biber u zrnu
1 konzervans od 5 gr.
1 vinobran od 5 gr.
slačica
Priprema:
Krastavce i papriku oprati kao i ljute papričice i spakovati u tegle da ima što manje rupa. U vodi rastvoriti esenciju, so, šećer konzervans i vinobran, izmešati dodati biber i lorber i slačicu 1 kašičicu . Krastavčiće pritisnuti plastičnim pristiskačem pa naliti pripremljenim rastvorom. Zatvoriti zatvaračem ili celofanom. Ostaviti na tamnom i hladnom mestu da čeka zimu...
No comments:
Post a Comment