Ove domaće kiflei sa sirom mirišu na djetinjstvo i bakinu kuhinju. Hrskava korica krije mekanu, penastu sredinu punjenu sirom. Posute susamom, ove kifle su savršene za uživanje uz čašu jogurta kiselog mleka ili mlijeka.Priprema je jako brza i recept je objašnjen korak po korak. Ako testu pristupite nežno osetićete kako se menja pod rukama. Treba ga maziti i voleti kao dete. Testo će vam postati mekano elastično i puno života, a time i pecivo mekano i ukusno.
Potrebno je:
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
250 ml mlakog mleka
600 gr brašna
malo soli
3 kašike ulja
200 gr sira feta
kockica margarina
Priprema:
Kvasac izmrvite u mlakoj voko dodajte šećer pa kad zapeni sipajte u vanglicu. ubacite mleko mlako jaje i belance /žumance ostaje za premazivanje/.
Dodajte brašno i so, kao i malo ulja. Zamesite testo da bude glatko. Možete rukom varjačom ili mikserom. Poklopite da odmori na toplom 30 minuta, Istresite na sto koji ste pobrašnjivili i oblikujte loptu rukama kao baka pa ostavite još 5-6 minuta pokriveno.
Sir izdrovite ako želite slane ili slatke po izboru. Testo razvucite okruglo na stolu pa premazati u tankom sloju margarinom ili maslaco pa iseci na četvrtine, svaku četvrtinu na tri dela za veće kifle ili na četri dela isecite ako hoćete manje kiflice. Pokrite da narastu 15 minuta pa premažite žumancetom u koga ste staviti 1 kašiku mleka.
Na svaku kiflici malo margarina i pospite susamom. Pecite na 220 stepeni C 25-30 minuta. Pokrite krpom da se malo ohlade i služite,
Spolja hrskave unutra penaste
https://www.youtube.com/watch?v=BY5ZzwRBOpw
No comments:
Post a Comment