Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, February 13, 2022

Počastite vaše nepce jednim delikatesom, špikovani pileći bataci bez kostiju

Počastite vaše nepce jednim delikatesom, špikovani pileći bataci bez kostiju





Potrebno :

2 para pilećih bataka
ulje maslinovo 30 ml.
1 kašičica senfa
1 kašikja soja sosa
1 kašičica začina za piletinu
1 kašičica ml. slatke paprike
1 kašičica čili paprike ili tucane ljute
soli bibera
mala glavičica belog luka
malo suve sslanine

Priprema:

Od bataka polako odvojiti kosti, zaseći oštrim nožem pored kosti i polako skidati  meso  . Meso posoliti i natrljati začinom za piletinu.. 


U činiju sipati ulje, dodati senf, soja sos, papriku jednu i drugu,bibera i sve izjednačiti. meso uvaljati u marinadu , pokriti folijom i staviti 1 sat da  meso upije začine.


Meso poredjati u pleh obložen pek papirom ili na žicu koja odgovara plehu. Peći 50-60 min. na 230 stepeni C. 


Može se malo pokriti folijom. Mekano mirisno tako fantastičnog ukusa..Uživajte


https://www.youtube.com/watch?v=usFbCP5ZfVc

No comments:

Post a Comment