Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, February 14, 2022

Svi znamo kako se pravi pica, da li ste nekad probali Alzašku picu? Evo recepta

Svi znamo kako se pravi pica, da li ste nekad probali Alzašku picu? Evo recepta


Potrebno je za testo:

250 gr brašna
130 ml vode
30 ml maslinovog ulja 
soli 

Prilog:

2 kašike kisele pavlake ili kiselog mleka
100 gr suve slanine / ja sam stavila mešavinu suhomesnatog u nedostatku)
1 glavica crvenog luka
po želji  krupna so


Zmesiti testo sa brašnom uljem vodom i malo soli. Mesiti 5-6 minuta da testo bude potpuno glatko. 

Staviti u kesu da odmara bar 30 minuta na hladnom. Rernu uključiti na 250 stepeniC i staviti i pleh  da se greje . 


Za to vreme iseći suhomesnato. Testo razviti na pek papiru što tanje . Premazati kiselom pavlakom. 



Odozgo rasporediti seckanu slaninu i  suhomesnato i na kraju dodati luk . Peći na 250 stepeni C 15-20 minuta . Vrhunska!


https://www.youtube.com/watch?v=6JlM-D6vz6o

No comments:

Post a Comment