Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, January 19, 2022

Bakina kuhinja- divno prazno pecivo, jednostavno punjenje po želji

Bakina kuhinja- divno prazno pecivo, jednostavno punjenje po želji



Potrebno je:

250 ml mlakog mleka 
20 gr kvasca svežeg
50 ml ml. vode
50 ml. maslinovog ulja
1 kašičica šećera
malo soli
50 gr maslaca za premazivanje
500- 550 gr brašna
malo maka ili crnog susama

Priprema:
U mlakoj vodi izmrviti kvasac i dodati kašičicu šećera.. Mleko smlačiti dodati  provreli kvasac, dodati ulje brašno i zamesiti mekše testo i ostaviti da odmara 30 min. 





Razviti na sto premesiti, pa podeliti na 5-6 loptica obraditi rukama i pokriti na 10 min. Svaku lopticu razviti kao veći tanjir preemazati maslacom rastopljenim i posuti malo makom. Razviti drugu...treću ... i stavljati jednu preko druge.



 Rukama razviti testo  na 1,5 cm debljine i podeliti na 8  trouglova. Na širem delu proseći pa provući vrh, okrenuti pa uviti u kiflicu od šireg  ka vrhu.



 Redjati u pleh. Pokriti Premazati žumancetom. Rernu uključiti na 220 stepeni C pa smanjiti  na 200  peći na 35-40 min. Pokriti da odmori. Možete ih  puniti po želji, Prelepo  lisnato  uživajte


No comments:

Post a Comment