Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, July 15, 2021

Pita krompiruša, ovo ne pravim često, ali kad napravim ne ostane ni parče ...

Pita krompiruša, ovo ne pravim često, ali kad napravim ne ostane ni parče ...




Potrebno je za nadev:

tanje kore
500 gr krompira
200 gr kobasica (ja sam koristila domaće)
1 glavica luka
ulje soli bibera
1 jaje

za preliv:

200 gr kisele pavlake
100 ml mleka
2 -3 jaja
rendanog kačkavalja lonče od 100 gr 

Priprema:

Krompir obariti ne sasvim skuvati. Luk  iseckati  i propržiti na ulju. Dodati seckane kobasice pa i njih malo propržiti. Obaren krompir izrendati, dodati jaje, soli i bibera. Dodati pržene kobasice i sve izjednačiti..


 Koru rašititi na sto pa je pouljiti preko nje staviti drugu. I nju malo poprskati uljem. Na dno kore po širini staviti par kašiika nadeva od krompira i kobasica  . Uviti u rolnicu. Pleh pouljiti pa prvu rolnicu staviti u sredinu i uviti u krug. Sve ostale rolnice stavljati u krug, 


U činiju sipati pavlaku dodati jaja pa izmututi. Dodati mleko i kačkavalj i sve izjednačiti. Sipati preko pite. Protresti da  preliv padne izmedju rolnica. Peći na 210 stepeni C oko 40 min da lepo porumeni. Kako je samo dobra obavezno probajte biće te iznenadjeni   
   https://www.youtube.com/watch?v=TDyM7GpRBb0                                       

No comments:

Post a Comment