Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, July 14, 2021

Bakina kuhinja- može biti pica, pogača a i torta, vrhunski recept koji obavezno treba pogledati

Bakina kuhinja- može biti pica, pogača a i torta, vrhunski recept  koji obavezno treba pogledati





Potrebno je:

200 ml. mleka
10 gr kvasca
1 kašica šećera
2,5 šolje brašna (šolja od 200 gr)
1 jaje
2 kašike ulja 
malo soli

 Za nadev:
150 gr sira
1 jaje
50 gr rendanog kačkavalja
100 gr šunke na kocke

Za ukrašavanje:
paradajz čeri paradajz
kockice slanine 
kockice sira 
susam

Priprema:

Izmrviti  kvasac u vrlo malo mlake vode dodati šećer. Kad nadodje sipati u vanglicu , dodati mlako mleko, ulje, jaje, brašno sdi.. kvasac i zamesiti dosta mekše testo nego uobičajno. Pokriti da poraste. Sir 150 gr.  izdrobit dodati jaje, rendan kačkavalj i izmešati. 





Nadošlo tresto istresti  u tepsiju okruglu dimenzije 32 cm. koju smo obložili pek papirom. Masnim rukama istanjiti po celoj tepsiji. Pokriti folijom i ostaviti da odmori 15 min. 





Otkriti pa okruglom čašom ili sličim okruglim predmetom praviti donjim delom dnom  praviti udubljenja po testu i svaki put umočiti u ulje.





 U udubljenja staviti po kašiku pripremljenog sira i kačkavalja. Odozgo dodati kockice sira, kockice slaninice i čeri paradajz. Po želji posuti origanom i susamom.

 Premazati žumancetom. Peći na 220 stepeni C oko 25 min. Pokriti krpom 10 min Testo neverovatno mekano kao biskvit 8tota) fantastičnog ukusa.Uživajte
https://www.youtube.com/watch?v=hGcgeMEMndk

No comments:

Post a Comment