Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, July 1, 2021

Bakina kuhinja - pita sa višnjama bez jaja, nešto novo na kanalu..tako je sočna...

Bakina kuhinja - pita sa višnjama bez jaja, nešto novo na kanalu..tako je sočna...


Potrebno je:
1/2 kg tankih kora
1 kg višanja
malo šećera
malo griza
ulje

Za preliv:
100 gr šećera
100 ml vode
1 vanilin šećer

Priprema:

Višnje dobro oprati izvaditi koščice. Koru raširiti na sto premazati uljem, posuti malo grizo 1 supena kašika, malo šećerom i poprskati vodom.



Najbolje ako imate pumpicu sa prskalicom. . Četiri kore tako sastaviti jednu preko druge i na zadnju u dnu poredjati po želji višnje i uviti.


Redjati u veći pleh (od šporeta). Premazati rolnice uljem i peći na 200 stepeni C oko 40 min (zavisi od šporeta) da lepo porumeni.



Skuvati u šerpici šećer sa vodom i vanilom. Neka vri oko 2 min. Ohladiti. Kad je pita gotova vruću je poseći i preliti sirupom.Hvadnu servirati.



Nikad bolja, solnija i ukusnija Sladite se i uživajte...Vidimo se u sledećem Videu..

https://www.youtube.com/watch?v=1Op-W3mgvcs

No comments:

Post a Comment