Bakina kuhinja - ovo jelo toplo preporučujem pravim ljubiteljima kulinarstva
Potrebno je:
10 paprika svežih mgu babure
50 gr pirinča
1 krimpir
2 šargarepe
1/2 tikvice
1 koren peršuna
1 crni luk
4 čena belog luka
2 sveža paradajza
crvena ml. paprika
bibera..saoli
peršunov list
200 ml kuvanog paradajza
200 ml vode
1 kašičica brašna
ulje
Priprema:
Sve povrće iseckati na kockice. Na ulju propržiti glavicu crnog luka, dodati šargarepu pa kad se malo proprže dodati sve ostalo seckano povrće.
Dodati beli luk, crvenu papriku pirinač, bibera soli peršunov list. Sve izmešati i puniti paprike i zatvarati kriškama paradajza .
Redjati u podmazan pleh. Izmešati paradajz vodu i dodati brašnio..izjednačiti . Sve sipati preko paprika i preliti malo sa uljem. Peći na 220 stepeni oko sat vremena
Napomena:
Paprike prvih pola sata pokriti folijom pa otkriti i zapeći. Fantastičnog ukusa. Svi koji vole posnajela ovo je pravi izbor...Prijatno..
https://www.youtube.com/watch?v=EfN5tVw44jc
No comments:
Post a Comment