Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, June 30, 2021

Bakina kuhinja - najsočniji i najsladji posni kolač za prefinjene ukuse

Bakina kuhinja - najsočniji i najsladji posni kolač za prefinjene ukuse




Potrebno je za testo:
šolje od 200 gr.

1 šolja vode
1 šolja brašna
1 šolja griza
1 cimeta
1 vanilin šećer
50 ml ulja masliunovog
1 prašak za pecivo
1 kašika kakaa
naribano morsko orače
100 gr šećera
 100 gr čokolade
7-8 kašika džema kajsija
  
Za nadev 
6 kašika džema 
100 gr čokolade

Za preliv:
100 gr čokolade
1 kašika mleka
2 kašike ulja

Priprema:

U činiju sipati vodu i dodati navedene sastojke i izmešati žicom da se izjednačit. Pleh obložiti pek papirom i sipati pola tersta. peći 10 min na 200 stepeni da se malo uhvati korica.  



Izmešati 8 kašika džema i 100gr čokolade i to rastopiti i izjednačiti. Izvaditi iz rerne i preliti sa smesom čokolade i džema. 



Odozgo sipati ostatak testa i vratiti u rernu i peći još 30 min da se lepo ispeče. Rastopiti čokoladu i preliti. 



Potpuno ohladjen seći. Ja nisam mogla da čekam ali je i ovako topao preukusan. Uživajte...

https://www.youtube.com/watch?v=OEz9S_T0M74

No comments:

Post a Comment