Bakina kuhinja -ovo obožavam uz dnevnu kaficu prava poslastica mirisa i ukusa
Potrebno je
4 jaja
250 gr šećera ( može manje)
200 gr maslaca
230 gr brašna
korica limuna i narandže
50 gr seckanih oraha
100 gr suvog groždja potopljenog u rum
250 ml mleka
1 kašika kakaa
malo mleka ( i 1 kašika prah šećera)
1 prašak za pecivo
Priprema:
Umutiti maslac sa šećerom dodati jaja pa još mutiti. Dodati brašno i prašak za pecivo, koricu limuna i narandže, mleko seckane orahe suvo groždje ..izmešati.
Kuglof dobro podmazati i pobrašnjiviti ili običan pleh 30x20 cm sipati 2/3 testa .
U drugi deo dodati kako u koji ste dodami malo vode i izmešali. Izmešati testo i sipati preko svetlog testa :nekim štapićem izmešati testo do dna.
Peći na 190 stepeni C oko sat vremena. Pokriti da se ohladi pa istresti na dasku i seći
Prelep mirisan.
No comments:
Post a Comment