Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, March 10, 2021

Bakina kuhinja- prostrta slaninica još po nešto ....pa u rernu

Bakina kuhinja-  prostrta slaninica još po nešto ....pa u rernu


Potrebno je:



350 gr mlevenog mesa
1 glavica crnog luka
150 gr suve slaninice
3 jaja
ulje
biber so 
crvena ml. paprika
500 gr krompira
200 gr kisele pavlake
2 jaja
50 ml mleka
peršunov list


Priprema:
 Na  ulju propržiti deo slanine na kockice pa kad se istopi tu ubaciti  seckan luk i prodinstati. Dodati mleveno meso pa  izdinastati.


Skinuti sa vatre dodati soli biber papriku i 1 jaje. Umutiti posebno jaja dodati pavlaku i mleko pa izjednačiti. Krompir očistiti pa iseći na tanke krugove posoliti pobiberti i dodati malo crvene paprike. . 



Tepsiju 30x25 cm. premazati uljem.  Na dno poredjati sav krompir pa ga poravnati. Preko krompira dodati meso izravnati a preko mesa umućena pavlaka.




 Narendati malo kačkavalja seckanog peršuna i poredjati nasečenu suvu slaninu. Peći na 220 stepeni C oko 50-60 min.
https://www.youtube.com/watch?v=sbsKUBhaNXE

No comments:

Post a Comment