Potrebno je:
100 ml mleka
100 ml jogurta
500 gr brašna
3 kašike ulja
1 jaje
korica limuna
15 gr kvasca
soli
1 kašika šećera
za nadev:
100 gr suvog groždja
malo ruma
malo ulja
Priprema:
Kvasac izmrviti u mlakom mleku, dodati šećer. Kad zapeni kvasac ubaciti u brašno, dodati 3 kašike ulja, soli, koricu limuna i jaje .
Sve dobro umesiti po mogućstvu mikserom za testo. Ostaviti testo da odmori 30 min. Testo podeliti na 4 dela .
Obraditi svaki deo testa oblikovati loptice pa pokriti da odmoriti 5-10 min. Svaku lopticu razviti oklagijom malo u dužinu, pa premazati uljem.
U donji deo staviti suvo groždje koje smo potopili u mlaku vodu i malo ruma. (ocediti) Gornji deo testo iseći na taanke trakice koliko se može.
Uviti testo kao kiflu i redjati u podmazan pleh u krug. Sredina ostaje prazna. Odmoriti 20 min. pa premazati žumancetom. Peći na 190 stepeni c oko 40 min. Fantastičo mirisno .. Uživajte..
https://www.youtube.com/watch?v=vyIZEyLN5nw
No comments:
Post a Comment