Bakina kuhinja - kako baka kuva podvarak od kiselog kupusa
Potrebno je:
300 gr suvih rebara
2 krmenadle od vrata (svinjske)
lovorov list
biber u zrnu
crvena mlevena paprika
tucana paprika ljuta (po želji)
1 veća kašika masti
nekoliko čena belog luka
može 1 glavica crnog luka po želji
Priprema:
Kupus iseći na tanke rezance . Staviti na dno šerpe pola isečenog kupusa pa nareedjati meso i rebra i beli luk. Pokriti drugom polovinom kupusa.
Staviti
odozgo , lovorov list, biber u zrnu, jednu i drugu papriku i mast. Naliti vodom malo i staviti da se krčka.
Posle sat vremena staviti šerpuu rernu da se zapeče. Uz podvarak obavezno ispecite proju evo recepta ovde: FANTASTIČNA PROJA LINK
Drugi način
Iseći veću glavicu crnog luka ili praziluka na rezance propržiti na masti ili ulju dodati alevu papriku pa dodati kupus i sve ostalo. Razlika je jedino što se doda i pržen luk ostalo ostaje isto..Probajte i jedno i drugo šta je bolje odlučite sami
Kad ti bako kuhaš dobro je na svaki način.
ReplyDelete