Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, March 6, 2021

Bakina kuhinja-nikad ovako pun fila, predivno socni preliv .. pobednik u nizu ...

Bakina kuhinja-nikad ovako pun fila, predivno socni preliv .. pobednik u nizu ...


Potrevno je za biskvit

1 jaje
260 gr brašna
100 gr griza
200 ml jogurta
2 kašike šećera u prahu
50 ml maslinovog ulja
1 kašika masti
1 prašak za pecivo
korica limuna

Za nadev treba:

200 gr ml. oraha
2 kašike đećera u prahu
2 kašike šusama može ispčen malo
1 kašičica cimeta
1 kašika kisele pavlake

Priprema:
Jaje malo žicom umutiti pa dodati navedene sastojke za biskvit i zamesiti pesto. Odvojiti jednu manju lopticu a ostalo podeliti na dva dela. 




Prvi deo razvući oklagijom veličine pleha pa postaviti na dno. U orahe ubaciti šećer u prahu, susam cimet i pavlaku. U to dodati odvojeno malo parče testa pa rukama dobro sjediniti. 





Na foliju razvući veličinu pleha Preko donjeg dela u plehu  staviti razvijen nadev od oraha a preko  oraha drugi deo razvijenog testa. Poseći nožem na kocke i peći na 190 stepeni 45-50 min. .  Pečen ponovo nožem iseći po sečenim delovima..



Preliv
U šerpu staviti 150 gr šećera i 100 ml vode . dodati nasečenu mandarinu i nacediti pola limuna. Skuvati sirup pa ga prohladiti i preliti prohladjen kolač da lepo upije  Predobar..

https://www.youtube.com/watch?v=o02PVXOtkaQ




No comments:

Post a Comment