Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, March 12, 2020

Bakina kuhinja - praznični kolač lak jednostavan mirisan

Bakina kuhinja - praznični kolač lak jednostavan mirisan


Potrebno je:

3 jaja
20 gr kvasca
100 gr šečera
100 gr maslaca
350 -400 gr brašna
korica limuna i narandže
100 gr suvog groždja
malo ruma
1 vanilin šećer

Priprema:
U mikser staviti prvo omekšan   maslac sa šećerom  pa dobro umutiti dodati jaja, koricu limuna i narandže, malo ruma, vanilin šećer, brašno i rastopljen kvasac i na kraju suvo groždje. 




Dobro sve izraditi i ostaviti testo na sobnoj temperaturi oko sat vremena.





 Istresti na podmazan sto i masnim rukama malo obraditi rukama i staviti u okrugli pleh i opet ostaviti oko 30 min da odmori.  





Peći na 200 stepeni C oko sat vremena.. 

Kad se dobro ohladi seći.. 





Fantastično miriše i sjajnog ukusa...


No comments:

Post a Comment