Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 10, 2019

Bakina kuhinja - neobične lazanje (unusal lasagne)

Bakina kuhinja - neobične lazanje (unusal lasagne)


Potrebno je: 

Za palačinke
500 mil mleka
malo soli
1-2 jaja
brašno
ulje

Za nadev:
100 gr suvih kobasica
50 gr suvog vrata
1 kašika  brašna
300 ml mleka
1 čen beloga luka
ulje
so, biber
origano
bosiljak
peršunov list

Priprema:

Umutiti jaja, mleko, brašno, malo ulja, i soli i umutute redje testo za palačinke. Peći u tiganju. 




Kobasice i suvi vrat iseći na sitne kockice i ispržiti u tiganju. 



U istom tiganju kasnije na ulju nalo propržiti kašiku brašna na ulju dodati izgnječen beli luk i mleko pa dobro umututi da nema grudvica. 



Skloniti sa šporeta  pa u njega ubaciti so, biber, origano, bosiljak , peršunov list i ispržene kobasice i sve izjednačiti .




 U manji pleh koji ste obložili pek papirom na dno staviti jednu palačinku i dve kašike nadeva, zatim palačinku i opet nadev koji razvučete po celoj površini palačinke. 





Tako do utroška nadeva. Na kraju staviti palačinku odozgo, malo nadeva i narendanu mocarelu. 




Peći na 200 stepeni C oko 30 min. 




 


Služiti toplo.. Fantastičnog je ukusa..Prijatno..

No comments:

Post a Comment