Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, October 5, 2019

Bakina kuhinja - ribanac kao fantastičan podvarak

Bakina kuhinja - ribanac kao fantastičan podvarak





Potrebno je:
kiseo kupus ribanac
200 gr suve slanine
200 gr. kobasica
2 krmenadel svinjske od vrata
1 prazilik
aleva i tucana crvena paprika
biber u zrnu
3 čena belog luka
1 veća kašika masti
lovorov list

Prilog:
pečeni krompir

Priprema:

Na masti propržiti prazilik, kobasicu i  malo suve slanine. Dodati kupus ribanac, alevu i tucanu papriku, mleven i biber u zrnu, lovorov list i seckan beli luk.. 



Dodati malo vode i dinstati kupus oko 20 min. Podvarak prebaciti u podmatzan djuveč ili tepsiju, 



Na dno staviti kupus u sredinu poredjati krmenadle i odozgo ribanac. Na vrh poredjati suvu slaninu. 



Peći na 200 stepeni C oko sat vremena. 



Kao prilg pečen krompir koji možete ispeći zajedno sa podvarkom

No comments:

Post a Comment