Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, October 11, 2019

Bakina kuhinja-najbolji način da ukiselite kupus za zimu

Bakina kuhinja-najbolji način da ukiselite kupus za zimu


 
Potrebno je :
10 glavica kupusa
20 l vode
1/2 kg soli

Priprema:

Kupus očistiti  izdubiti i  u svaku glavicu staviti kašiku soli.



 Poredjati u bure od 40 l. Naliti vodom u koju ste rastvorili so. Nemoj te zaboraviti da ste već stavili u svaku glavicu po kašiku soli tj po 10 gr. i time dodali 100 gr soli. 



Na svaki 10 l vode stavite 250  gr soli i dobro izmešajte. Kupus mora da bude pokriven vodom. Ostavite 2-3 dana pa pogledajte kupus upija  pa dolite još. Pritisnite plastičnim pretiskačim i nekim kamenom. Pretočite ga bar 3 puta... ili ga sa čistim crevom dobro izduvajte.

No comments:

Post a Comment