Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, July 24, 2019

Bakina kuhinja - boranija u rerni savršenstvo ukusa

Bakina kuhinja - boranija u rerni savršenstvo ukusa



Potrebno je:
 1 kg boranije
1 glavica crnog luka
2 šargarepe
1 zelena paprika 
2 krompira
1 paradajz
malo soli ili začina
3-4 čena belog luka
3 jaja
200 gr kisele pavlake
malo aleve parpike
100 ml mleka
peršunov list
malo kačkavalja

Priprema:

Na ulju propržiti glavicu luka seckanu papriku i šargarepu pa dodati očišćenu boraniju sipati vrlo malo vode i dinstati oko 15 min. 



Ubaciti na sitne kockice krompir. Razlupati jaja umutiti dodati alevu papriku, seckan beli luk, mleko ..začin ili so i sve dobro izmešati. 




Dinstanu boraniju istresti u podmazanu vatrostalnu činiju i preliti mlekom i pavlakom dodati i peršunov list. 



Paradajz oljuštiti pa umešati.






 Narendati malo kačkavalja 



Peći u rerni na 200 stepeni C  40-50 min. da lepo zarumeni i tečnost ispari..




Sjajna je uživajte u prelepom ukusu


3 comments:

  1. Drago mi je sto postoji kanal "B.kuhinja"...Probala sam mnogo vasih recepata i zaista su svi bili odlicni...I ovaj mi deluje mnogo lepo,obavezno cu isprobati....Pozdrav za baku!!!

    ReplyDelete
  2. Pravila sam danas,odlicno je!!!

    ReplyDelete
  3. Draga Jelena posto sam i ja stara u kuvanju bar jedno 45 godina mogu ti pohvaliti svaki recept za desetku ziva bila pozdrav tebi i tvom deki Rada👌👐

    ReplyDelete