Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, July 24, 2019

Bakina kuhinja - kako napraviti voćnu korpu

Bakina kuhinja - kako napraviti voćnu korpu



Potrebno je:

400 ml mleka
1 jaje + 1 žumance
30 gr kvasca
1 kašičica šećera
2 kašike ulja maslinovog
650-700 gr brašna

Voće i nadev:
3 pudinga od vanile
šećer za pudinga
400 gr voća (kajsije, višnje )

Priprema:
Zamesiti glatko teso pa kad odmori oko 20 min uzeti dve male loptice razvuću u pravugaonik pa uviti i uplesti  pogledaj VIDEO  Izmeriti prečnik tepsije i toliko staviti širinu. Staviti u pleh .


Premazati žumancetom. Peći na 200 stepeni C oko 20 min.Ostatak testa podeliti na dva dela. Puding skuvati zasladiti po želji. Prohladiti... Prvi deo testa razvući u krug veličine tepsije.



 U krug pored ivica poredjati pola pudinga. Preko pudinga poredjati pola voća. 



Drugi deo razvući kao prvi deo pa preklopiti i pritisnuti ivice. Makazama probosti sredinu i seći trouglove kao na snimku i prebaciti ka ivicama



 . U sredinu ubaciti  ostatak pudinga i poredjati ostatak voća u sredinu. Ivice testa namazati žumancetom. 



Peći na 200 stepeni C oko sat vremena. Pokriti na polovini pečenja ako gori. Pečenu korpu iseči sa jedne i druge ivice nožem malo pa ubaciti pečenu dršku. 


Izgleda fantastično. 



Možete voće pošećeriti ili gotovu korpu premazati medom. Kad se prohladi seći Vrhhh.. Ako Vam je uspela bravo..Uživajte i igrajte se testom...


No comments:

Post a Comment