Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, March 23, 2019

Bakina kuhinja - penaste rolnice sa mlečnom čokoladom

Bakina kuhinja - penaste rolnice sa mlečnom čokoladom






Potrebno je: 

500-600 gr brašna
200 ml. mleka
200 gr kvasca svežeg
korica limuna
kašila margarina
1 jaje +1 žumance
1 kašika šećera
malo soli
100 gr mlečne čokolade

Priprema:

Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera. Jaje umutiti žicom dodati kvasac i ostatak mleka. 



Dodati koricu limuna i kašiku šećera, i kašiku margarina. Dodati malo brašna i malo soli. Dodati još brašna i zamesiti mekše testo.



 Ostaviti da poraste pa izdvojiti 4 jednake lopte. Pokriti i ostaviti 10 minuta da porastu.




 Svaku rolnicu razviti malo premazati margarinom na dno staviti čokoladu i uviti u rolnicu. 




Redjati u uzan pleh koji ste obložili pek papirom. 



Ostaviti  pokriveno da poraste pa premazati žumancetom i peći na 200 stepeni oko 35 min. 






Testo penasto kao pena probajte napravite i uživajte..


1 comment: