Bakina kuhinja - penaste rolnice sa mlečnom čokoladom
Potrebno je:
500-600 gr brašna
200 ml. mleka
200 gr kvasca svežeg
korica limuna
kašila margarina
1 jaje +1 žumance
1 kašika šećera
malo soli
100 gr mlečne čokolade
Priprema:
Kvasac rastopiti u malo mlakog mleka sa kašičicom šećera. Jaje umutiti žicom dodati kvasac i ostatak mleka.
Dodati koricu limuna i kašiku šećera, i kašiku margarina. Dodati malo brašna i malo soli. Dodati još brašna i zamesiti mekše testo.
Ostaviti da poraste pa izdvojiti 4 jednake lopte. Pokriti i ostaviti 10 minuta da porastu.
Svaku rolnicu razviti malo premazati margarinom na dno staviti čokoladu i uviti u rolnicu.
Redjati u uzan pleh koji ste obložili pek papirom.
Ostaviti pokriveno da poraste pa premazati žumancetom i peći na 200 stepeni oko 35 min.
Testo penasto kao pena probajte napravite i uživajte..
Izgledaju prekrasno,baš kao pjena.
ReplyDelete