Bakina kuhinja - sjajan preliveni kolač bez brašna
Potrebno je:
3 jaja
100 gr šećera
1 šoljica mleka (šoljica od 100 gr)
1 šoljica griza
1 šoljica ulja
100 gr ml. keksa
100 gr ml. oraha
1 kašika kakaa
1 prašak za pecivo
korica narandže
1 vanilin šećer
Preliv:
200 gr šećera
200 ml vode
sok od 1 narandže
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom dodati mleko, griz, ulje, keks, ml. orah, kakao, prosejan prašak za pecivo, koricu narandže i vanilin šećer .
Sve dobro izjednačiti i razliti u podmazan pleh.
Odozgo možete posuti malo seckanim orasima. Peći na 200 stepeni C oko 35 min.
U šerpicu staviti šećer naliti vodom i dodati sok narandže i kuvati oko 5 min.
Vruć pečen kolač iseći na kocke i preliti .
Ostaviti da se ohladi i upije. Sladiti se..
Fantastičan rastresit preleog ukusa..Uživajte
Kolač za sutra je više nego odličan i veoma sočan
ReplyDeleteduša
DeleteNajbolja si bako jelo jelena, svaki recept ti super, popis jelena
ReplyDelete