Bakina kuhinja - sarma moje majke kako je to dobro
Potrebno je:
600 gr ml. mesa mešano
100 gr pirinča
1 glavica crnog luka
mast
1 glavičica belog luka
soli..aleve pasrike
tucane ljute
lovorov list
zrna bibera
mleven biber
listovi kiselog kupusa
300 gr suvih rebara
Priprema:
Na ulju propržiti seckan crni luk, dodati crvenu mlevenu papriku, mleven biber ssitno seckan beli luk malo ljute tucane paprike i skloniti sa šporeta. Dodati mleveno meso i opran pirinač i sve dobro izmešati.
Listovima kupusa ostraniti tvrdi deo staviti na sredinu kašiku fila pa rukama malo izdužiti saviti ivice kupusa i uviti sarmu malo nadugačko. Redjati u šerpu uz ivice šerpe uspravno i dobro pritisnuti jednu uz drugu.
U sredinu staviti nasečena rebra i nasečenu srredinu kupusa. Dodati lovorov list neko zrno bibera i veću kašiku masti. Posuti još malo paprikom i tucanom paprikom i naliti vodom da ogrezne.
Kuvati oko 2.5 sata na tihoj vatri. Ukoliko je kupus prekiseo obavezno oprati listove.. Uz sarmu obavezno napravite finu mekanu bakinu proju Proja recept
Listovima kupusa ostraniti tvrdi deo staviti na sredinu kašiku fila pa rukama malo izdužiti saviti ivice kupusa i uviti sarmu malo nadugačko. Redjati u šerpu uz ivice šerpe uspravno i dobro pritisnuti jednu uz drugu.
U sredinu staviti nasečena rebra i nasečenu srredinu kupusa. Dodati lovorov list neko zrno bibera i veću kašiku masti. Posuti još malo paprikom i tucanom paprikom i naliti vodom da ogrezne.
Kuvati oko 2.5 sata na tihoj vatri. Ukoliko je kupus prekiseo obavezno oprati listove.. Uz sarmu obavezno napravite finu mekanu bakinu proju Proja recept
Jako fina sarma,bako,hvala na receptu.
ReplyDelete