Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Thursday, October 4, 2018

Bakina kuhinja - kako se kuva slatko od dunja

Bakina kuhinja - kako se kuva slatko od dunja


Potrebno je :


1 kgr dunja
800 gr šećera
1 limun
može i šaka oraha


Priprema: 

Dunje očistiti i kriške stavljati u dva litra vode u koji ste nacedili limuni ili 1 limuntus ( može i vinobran) da ne pocrne. Sipati u drugu šerpu 2 litra vode pa pa tu rešetkom povaditi dunje iz limuntusa i staviti da se kuvaju 6-7 min.U koliko ste stavljali u vinobran dunje dobro prvo isprati pod mlazom vode. 






U drugu šerpu staviti šećer pa dodati oko 200-300 ml vode i ušpinovati i izvaditi dunje rešetkom i ubaciti u špinovan šrećer.




 Kuvati oko sat vremena da se se slatko skuva i kad izbiju gusti beli mehurovi i dunje postanu staklaste slatko je gotovo. 





Možete dodati i vanilin šećer ukoliko želite. Pred kraj naseći kolutove jednog limuna. 





Slatko možete sipati vruće u tegle pa ga orenuti, ili šerpu pokriti  mokrom krpom pa najbolje da prenoći i onda sipati u tegle i zatvoriti..





 

Prelepog  je ukusa sladite se..

6 comments:

  1. Pozdrav svima pozdravima ovdje. Moje ime je Marie Alice, želim iskoristiti ovu sjajnu zlatnu priliku da dam opipljivo svjedočanstvo o tome kako sam nedavno primio kredit od 60000 eura. Tražio sam kredit i kasnije su se prevarili. Pokušao sam ponovno i upoznao sam ženu poput mene koja je bila spremna i voljna mi pomoći da dobijem kredit uz kamatnu stopu od 2%. Rečeno mi je da je ova zajmodavka pouzdana žena, pa sam odlučio kontaktirati s njom i on mi je pružio mogućnost da zatražim zajam od njene tvrtke koji bih lako mogao dobiti, ali objašnjenje je da sam dobio moj zajam dobrog zdravlja i sa manje stresa. Ako ste zainteresirani za zajam, možete joj se obratiti putem e-maila: (vladimirafinancialinvestment@gmail.com)

    ReplyDelete
  2. Drago mi je da sam Vas upoznala preko kanala.Svaki dan me razveselite sa novim receptom,a i sa pričom također.Jako ste simpatični Vi i Vas suprug.Ako Vas što zanima slobodno pitajte jer bi ja do jutra mogla a Vama je dragocjeno vrijeme.Pozdrav
    K

    ReplyDelete
  3. Odlicno bako slatko je super,kuvala sam po vasem receptu i prezadovoljna sam,hvala vam!👍😘💞

    ReplyDelete
  4. Mera dunja, jedan kg ociscenih ili neciscemih?

    ReplyDelete
  5. молим вас да обришете коментар од Marie Mikus јер се очигледно ради о превари

    ReplyDelete
  6. Moj suprug i ja ne možemo dovoljno izraziti koliko nam je ova kompanija pomogla u izuzetno teškom procesu kupovine kuće! U početku smo se malo bojali koliko je potrebno za odobrenje kredita, međutim, kroz sve to, Kreditno-kreditne institucije i cijelo osoblje nikada nisu odustali od nas i ostali su uz nas i educirali nas do kraja i sada smo spremamo se za useljenje u naš prvi dom! Hvala vam puno POVOLJNI KUĆNI KREDITI od 120.000 dolara!" kontaktirajte ih ako vam je potreban zajam putem e-maila: loancreditinstitutions00@gmail.com
    Whatsapp broj:+393512640785 ili +393512114999
    ili email: loancreditinstitutions00@yahoo.com

    ReplyDelete