Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, May 6, 2018

Bakina kuhinja - kako najbolje ispržiti mlade krompiriće

Bakina kuhinja - kako najbolje ispržiti mlade krompiriće 

 Recept  namenjen za početnike   i sve one koji nisu sigurni kako najbolje ispržiti mlade krompiriće.  Omiljeno povrće  svakako je mladi krompir, . ... jer sadrži vitamine C i B grupe, gvožđe, kalijum, magnezijum, mangan..zato  ga redovno konzumirajte i bićete zdravi


Potrebno je:
1 kg mladih krompirića
so 
začini po želji
100 ml.ulja

Priprema:
Krompir očistiti oprati i dobro obrisati da nema vode. U tiganj sipati ulje i ostaviti da se dobro ugreje. Spremiti i  poklopac pa ubaciti polako krompir i brzo poklopiti. 


Vatru smanjiti na minimum da krompir na sopstvenoj pari omekne. Zatim povećati i krompir lepo zapeći da lepo porumeni sa svih strana. Rešetkastom kašikom povaditi krompir u činiju . 



Spremiti začine ja sam koristila peršunov list, timijan, ruzmarin, suvi začin i biber. Sve izmešati i dodati na krompir  izmešati  i poklopiti da krompir upije mirise. 



Krompir možete servirati uz neko meso ili pak uz nekoliko kriški sira i paradajza..Prijatno!

No comments:

Post a Comment