Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, April 30, 2018

Bakina kuhinja - svečana pogača gosti RTS na snimanju

Bakina kuhinja - svečana pogača gosti RTS na snimanju /šarenica/

Evo još  jednog divnog predloga kako da svoju svečanu trpezu obogatite domaćom pogačom dekorativnog izgleda. Još kad je ukus savršen i kad je meka ko duša niko joj neće  moći  odoleti.


Potrebno je:
500 ml. mleka
1 kg brašna
50 ml. ulja
soli..šećera
50 gr margarina
20 gr kvasca
2 jaja i
1 žumance za premazivanje

Priprema:
Zamesiti testo od svih sastojaka  i ostaviti da ostoji 15 min. da odmori. Podeliti na 3 dela, jednu manju lopticu za sredinu. Ostalo podeli te na dva jednaka dela. 



Jedan razviti što tanje u pravougaonik pa namazati margarinom i uviti u rolat. Seći na tanje rolate i i redjati u tepsu koju ste namazali margarinom.


 Drugi deo podeliti na dva dela pa svaki razviti u duži valjak koji posle uvijete u  pletenicu i nju staviti ispred rolata i u sredinu staviti lopticu od testa. ostaviti da naraste 15 min. pa namazati žumancetom i iuljem i posuti semenkama i krupnom soljmu. 





Peći na 200 stepeni C 40 -45 min





No comments:

Post a Comment