Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, April 14, 2018

Bakina kuhinja - kupus sa suvom slaninom i kobasicama

Bakina kuhinja - kupus sa suvom slaninom i kobasicama 

Svi oni i koji nisu ljubitelji slatkog kupusa ovoga puta će biti oduševljeni i u slast će ga pojesti. Kako i ne bi kad  mu je dodato raznovrsno povrće puno vitamina pa još dimljena suva slanina i kobaja  koje ovo jelo čini vrhunsko..



Potrebno je:
1 manja glavica kupusa
150 gr dimljenih kobasica
150 gr. suve slanine
1 mladi crni i beli luk
1 veća šargarepa
1 veći paradajz
1 zelena paprika
malo aleve paprike
začin, so biber
ulje

Priprema:
Na malo ulja propržiti seckanu slaninu i kobasicu pa dodati na rezance sečen kupus, sipati ostatak ulja i malo vode poklopiti da omekne malo kupus.



 Dodati seckanu na kolutove šargarepu, crni i beli luk i staviti celu zelenu papriku može ljuta. Dodati malo vode i dinstati da se sve povrće omekne. 




Na kraju dodati oljušten paradajz i sečen na kolutove, malo začina  soli  i belog bibera. Sve izmešati i dinstati još malo pa zapeći 15 min u rerni na 220 stepeni C ..





Dobili ste predobar ručak Prijatno...


No comments:

Post a Comment