Bakina kuhinja - carska punjena paprika sa šampinjonima
Paprike punjene sa šampinjonima, zapečene u rerni, jako ukusno i brzo jelo, namijenjeno u dane posta, ali ne i samo tada. Umesto klasične varijante sa mlevenim mesom isprobajte i ovaj način punjenja i pripremit ćete pravi carski delikates fantastičnog ukusa. Prijatno dragi moji..
Potrebno je:
1 kg paprike za punjenje
1 praziluk
ulje
100 gr barenog pirinča
200 gr šampinjona
1 kašika ajvara
1 rendana šargarepa
paradajz za zatvaranje
začin, biber so
Priprema:
Praziluk iseći tanko, šargarepu izrendati a šampinjone iseći sitnije na listiće. U šerpu sipati 50 ml ulja pa sve to propržiti, dodati pirinač, biber, 1 kašiku ajvara, so i malo začina. Može i seckan peršunov list. Papriku oprati izvaditi seme i drške i napuniti paprike nadevom.
Zatvarati kolutovima paradajza ili listićima krompira. Papriku redjati u pleh pouljiti odozgo malo i staviti u rernu i peći na 200 stepeni C oko 40 min. Savršenog je ukusa jako bolja nego sa mesom..
1 kg paprike za punjenje
1 praziluk
ulje
100 gr barenog pirinča
200 gr šampinjona
1 kašika ajvara
1 rendana šargarepa
paradajz za zatvaranje
začin, biber so
Priprema:
Praziluk iseći tanko, šargarepu izrendati a šampinjone iseći sitnije na listiće. U šerpu sipati 50 ml ulja pa sve to propržiti, dodati pirinač, biber, 1 kašiku ajvara, so i malo začina. Može i seckan peršunov list. Papriku oprati izvaditi seme i drške i napuniti paprike nadevom.
Zatvarati kolutovima paradajza ili listićima krompira. Papriku redjati u pleh pouljiti odozgo malo i staviti u rernu i peći na 200 stepeni C oko 40 min. Savršenog je ukusa jako bolja nego sa mesom..
No comments:
Post a Comment