Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Wednesday, April 24, 2024

Uz kačamak, poparu i proju još jedno egzotično jelo koje vas vraća u detinjsvo -cicvara

Uz kačamak, poparu i proju još jedno egzotično jelo koje vas vraća u detinjsvo -cicvara

Ovo starinsko jelo pored, popare proje i kačamala, i cicvara spada u staro jelo naših predaka . Služilo se uz sirotinjska jela  po kasiku da bi poboljšalo ukus. Veoma je kalorično pa treba biti na oprezu naroćito oni koji su alergični na laktozu. Da bi vam ovaj recept uspeo morate imati isključivo navedene sastojke da sve bude punomasno, Uz cicvaru se može dodati i masti radi pojačavanja masnoće

Potrebno je:

300 ml mleka
100 ml vode
malo soli
300 g provrelog punomasnog sira
150 gr   gr  kajmaka provrelog
7-8 kašika kukuruznog brašna


Priprema:
U deblju šerpu sipati mleko i vodu /može pola pola  i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri pa dodati kajmak. 




Ka dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri. 




Kuvatio oko 10 minuta da se zgusne i počne se odvajati od šerpe .


Cicvaru možete služiti uz kačamak poparu , može se služiti sa sirom i već sa čime želite. Svakako je jako dobra

https://www.youtube.com/watch?v=fQ9527r5A2M


No comments:

Post a Comment