Ovo starinsko jelo pored, popare proje i kačamala, i cicvara spada u staro jelo naših predaka . Služilo se uz sirotinjska jela po kasiku da bi poboljšalo ukus. Veoma je kalorično pa treba biti na oprezu naroćito oni koji su alergični na laktozu. Da bi vam ovaj recept uspeo morate imati isključivo navedene sastojke da sve bude punomasno, Uz cicvaru se može dodati i masti radi pojačavanja masnoće
Potrebno je:
300 ml mleka
100 ml vode
malo soli
300 g provrelog punomasnog sira
150 gr gr kajmaka provrelog
7-8 kašika kukuruznog brašna
Priprema:
U deblju šerpu sipati mleko i vodu /može pola pola i malo posoliti. Kad provri izmrviti sir. Ostaviti da i on provri pa dodati kajmak.
Ka dobro prokljuća dodavati brašno i stalno mešati na tihoj vatri.
Cicvaru možete služiti uz kačamak poparu , može se služiti sa sirom i već sa čime želite. Svakako je jako dobra
https://www.youtube.com/watch?v=fQ9527r5A2M
No comments:
Post a Comment