Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, January 30, 2024

Danas učimo da pravimo lepinje, fine mekane sa rupicama

Danas učimo da pravimo lepinje, fine mekane sa rupicama

Potrebno je:


200 ml vode
200 ml mleka
3 kašike ulja
20 gr kvasca
1 kašičice šecera

Priprema:

U vodu mlaku izmrvite kvasac i dodajte šećer i izmešajte. Dodajte kašiku brašna i izmešajte, Kad nadodje sipajte u veću vanglicu  dodajte mlako mleko i dodajte brašno da testo bude mekše i da se ne lepi. Testo lupajte varjačom da bude glatko. 


Pred kraj rukama malo umijte testo uljem  i ostavite na toplom da naraste 40 minuta. 
Testo  podelite na komade po 250 gr pa oblikujte rukama lopte i pokrite folijom i krpom da odmara 10 minuta. 




Svaku lopticu razviti veličinu većeg tanjira najbolje rukama pritiskajući rukama što više ivice a manje sredinu. 


Pokriti da odmore pa ih poseći tupim nožem i premazati belancetom ili mlekom. Posuti susamom  Peći na 250 stepeni C oko 7 minuta da porumeni .

https://www.youtube.com/watch?v=N47P6GO84kM






No comments:

Post a Comment