Danas učimo da pravimo lepinje, fine mekane sa rupicama
Potrebno je:
200 ml vode
200 ml mleka
3 kašike ulja
20 gr kvasca
1 kašičice šecera
Priprema:
U vodu mlaku izmrvite kvasac i dodajte šećer i izmešajte. Dodajte kašiku brašna i izmešajte, Kad nadodje sipajte u veću vanglicu dodajte mlako mleko i dodajte brašno da testo bude mekše i da se ne lepi. Testo lupajte varjačom da bude glatko.
Pred kraj rukama malo umijte testo uljem i ostavite na toplom da naraste 40 minuta.
Testo podelite na komade po 250 gr pa oblikujte rukama lopte i pokrite folijom i krpom da odmara 10 minuta.
Svaku lopticu razviti veličinu većeg tanjira najbolje rukama pritiskajući rukama što više ivice a manje sredinu.
Pokriti da odmore pa ih poseći tupim nožem i premazati belancetom ili mlekom. Posuti susamom Peći na 250 stepeni C oko 7 minuta da porumeni .
https://www.youtube.com/watch?v=N47P6GO84kM
No comments:
Post a Comment