Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Saturday, April 29, 2023

Bakina kuhinja- reciklirani kačamak, ovako spremljen poješće ga u slast i ko ga ne voli

Bakina kuhinja- reciklirani kačamak, ovako spremljen poješće ga u slast i ko ga ne voli


Potrebno je:
ostatak skuvanog kačamaka
malo sira
2 jaja
malo brašna
 prezle
 soli..ulje

Priprema:

Ostatak vrućeg kačamaka rasporedite u podmazan pleh da bude debljine bar 2 cm. 



Dobro ga kašikom pritisnite isecite sa podmazanim nožem na kocke pa u svaku kocku ugurajte po želji kockicu tvedjeg sira i ušuškajte ga. 




Staviti u frižider na pola sata. Istresite na dasku, pa ga nožem sad isecite gde ste malopre da dobijete kocke. Uvaljajte u brašno i umućena i posoljena jaja pa u prezle. Pržite  u lju na srednjoj temperaturi.



 Uz krišku sira, čašu jogurta, kiselog mleka ili već po izbori poješće se u slast ostatak kačamaka i ko ga ne voli.


https://www.youtube.com/watch?v=8J0gldC6W0o

No comments:

Post a Comment