Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, May 12, 2020

Bakina kuhinja - kremasta torta sa turskim keksom i jagodama

Bakina kuhinja - kremasta torta sa turskim keksom  i jagodama


Potrebno je:

500 gr. turskog keksa
600-800 gr jagoda
2 pudinga od banane
600 ml. mleka
šećer za mleko
100 gr maslaca ili margarina
200 ml. slatke pavlake

Priprema:

Skuvati puding u mleku pa prohladiti. Maslac izmiksirati pa izmešati sa ohladjenim pudingom kog zasladite po želji. 




Slatku pavlaku umutite. Jagode dobro oprati i skinite peteljke pa ih preseći na pola.


 Pleh obložite folijom pa na dno redjajte prvo turski kesk, preko njega puding zatim jagode pa umućenu pavlaku i tako redom .


 Ostavite pavlaku za ukrašavanje. Tortu završite sa keksom 




Pokrite folijemom i ohladite 2-3 sata. Okrenite na poslužavnik pa skinite  foliju. Tortu premažite ostatkom pavlake.



 Ostavite tortu preko noći u frižideru pa je služite. Sjajna, kremasta sočna i osvežavajuća...




No comments:

Post a Comment