Bakina kuhinja - kremasta torta sa turskim keksom i jagodama
Potrebno je:
500 gr. turskog keksa
600-800 gr jagoda
2 pudinga od banane
600 ml. mleka
šećer za mleko
100 gr maslaca ili margarina
200 ml. slatke pavlake
Priprema:
Skuvati puding u mleku pa prohladiti. Maslac izmiksirati pa izmešati sa ohladjenim pudingom kog zasladite po želji.
Slatku pavlaku umutite. Jagode dobro oprati i skinite peteljke pa ih preseći na pola.
Pleh obložite folijom pa na dno redjajte prvo turski kesk, preko njega puding zatim jagode pa umućenu pavlaku i tako redom .
Ostavite pavlaku za ukrašavanje. Tortu završite sa keksom
Pokrite folijemom i ohladite 2-3 sata. Okrenite na poslužavnik pa skinite foliju. Tortu premažite ostatkom pavlake.
Ostavite tortu preko noći u frižideru pa je služite. Sjajna, kremasta sočna i osvežavajuća...
No comments:
Post a Comment