Bakina kuhinja - domaći školjka hleb
Potrebno je:
20 gr kvasca
300 ml vode
1 kašičica šećera
500 gr brašna
soli
Priprema:
Rastopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer i 1 kašiku brašna da kvasac krene i aktivira se. Kad kvasac nadodje sipati ga u vanglicu dodati ostatak vode brašna i soli i zamesiti srednje tvrdo glatko testo.
Ostaviti pokriveno da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi. Istresti na pobrašnjivenu podlogu i malo ga obraditi rukama.
Podeliti na dva dela pa svaku lopticu izvući kao veknu da krajevi budu malo špicasti. Vekne staviti u tepsiju koju ste obložili hartijom i pobrašnjivili. Vekne odvojite jednu od druge tako što će te hartiju malo presaviti.
Pobrašnjivite malo i vekne. Pokrite i ostavite da porastu 20 min. Rernu uključite na 220 stepeni C .
Svaku veknu oštrim nožem zaseći koso niže ka jednoj strani Peći oko 40 minuta da lepo porumene
Super baka kao i svi njeni recepti 😘😘😘😘😘😘
ReplyDeleteSuper babicka ja obożavam pozdrav😊😊😊
ReplyDelete