Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Tuesday, May 5, 2020

Bakina kuhinja - domaći hrskavi školjka hleb

Bakina kuhinja - domaći školjka  hleb


Potrebno je:

20 gr kvasca
300 ml vode
1 kašičica šećera
500 gr brašna
soli

Priprema:

Rastopiti kvasac u malo mlake vode dodati šećer i 1 kašiku brašna da kvasac krene i aktivira se.  Kad kvasac nadodje sipati ga u vanglicu dodati ostatak vode brašna i soli i zamesiti srednje tvrdo glatko testo. 




Ostaviti pokriveno da odmara oko 30-40 min na sobnoj temperaturi. Istresti na pobrašnjivenu podlogu i malo ga obraditi rukama. 






Podeliti na dva dela pa svaku  lopticu izvući kao veknu da krajevi budu malo špicasti. Vekne staviti u tepsiju koju ste obložili hartijom i pobrašnjivili. Vekne odvojite jednu od druge tako što će te hartiju malo presaviti. 



Pobrašnjivite malo i vekne. Pokrite i ostavite da porastu 20 min. Rernu uključite na 220 stepeni C . 


Svaku veknu oštrim nožem zaseći koso niže ka jednoj strani Peći oko 40 minuta da lepo porumene

2 comments:

  1. Super baka kao i svi njeni recepti 😘😘😘😘😘😘

    ReplyDelete
  2. Super babicka ja obożavam pozdrav😊😊😊

    ReplyDelete