Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, December 23, 2019

Bakina kuhinja - kako ukiseliti kupus ribanac u kesi

Bakina kuhinja - kako ukiseliti kupus u kesi


Potrebno je:

nekoliko zdravih glavica kupusa
soli
kese za zamrzivač
rende za kupus
nož

Priprema:
Kupus očistiti i izrendati  posoliti po ukusu i malo rukama izgnječiti par put. Dobro izjednačiti. 



Puniti kese za zamrzivač ostavljajući prostora u kesi za3 prsta. Zavariti kese izbosti ih na nekoliko mesta sa jedne i druge strane .



 Redjati u manje bure staviti odozgo rešetkast priitiskač i nešto teško može kesa sa vodom zavarena ili neka flaša ili ako imate kamen beluta.




 Naliti hladnom vodom samo da kupus ogrezne. Dobro zatvoriti i ostaviti 10 dana na toplom. Povremeno pogledati da se petiskač nije nakrenuo.




 Posle 10 dana otvoriti i probati ....fantastično miriše..





Vreme je za jedan dobar podvarak...Prijatno!


No comments:

Post a Comment