Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Sunday, November 3, 2019

Bakina kuhinja - mini punjena pogača mekana kao duša

Bakina kuhinja - mini punjena pogača mekana kao duša


Potrebno je:

350 gr. brašna
120 ml. mleka
10 gr kvasca svežeg
1 kašika ulja
1 kašičica šećera
malo soli

Nadev:
100 gr sira tvrdjeg
100 gr suve kobasice
malo suvog vrata
paradajz čeri
masline
malo ruzmarina
3 čena belog luka

Priprema:
U mlako mleko dodati šečer i kvasac pa kad se istopi dodati ulje brašno i so i zamesiti glatko mekše testo. Ostaviti pola sata da se odmori pa ga prebaciti u manji pleh koji je obložen pek papirom. 




U testo ubaciti šećer, suvi vrat paradajz sečene na pola beli luk sečen na četvrtine..




Premazati uljem iskidati ruzmarin pa pobacati preko pogače, krupnu so kim 




Peći na 200 stepeni C 35 min. 






Mekana je kao pena a ukus ..to treba probati pa verovati koliko je dobra..


2 comments:

  1. 👏👏👏👏🙏 da Bog da zdravlja sve Vam je fantastično...❤

    ReplyDelete
  2. Da li moze da se napravi dan ranije? Da ki je jos uvek mekana i sutradan?
    Pozdrav
    Natasa

    ReplyDelete