Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Friday, November 1, 2019

Bakina kuhinja - kako se pravi domaći oreo keks

Bakina kuhinja -kako se pravi domaći oreo keks



Potrebno je:

Za keks:

120 gr maslaca
300-400 gr brašna
1 jaje
150 gr šećera u prahu
50 gr tamnog  kakaa
malo soli
četvrtina kašičice  sode bikarbone (može prašak za pecivo)

Za nadev:

80-100 gr maslaca
ekstrat vanile
150 gr prah šećera

Priprema:
Umutiti  maslac sa šećerom   dodati  jedno jaje, kakao malo soli brašno sa sodom bikarbonom i zamesiti glatko testo. Staviti u kesu pa u zamrzivač da se malo prohladi. 





Razviti za pola cm. pa vaditi keksiće redjati u pleh koji ste obložili pek papirom . Peći na 200 stepeni C oko 15 min. 




Umutiti ostatak maslaca sa prahom šečera dodati vanilin šećerom da bude penasto.




 Ohladjen keks mazati nadevom i spajati dva keksa. 






Keks može duže stajati.. odličan uz kafu i čaj.

No comments:

Post a Comment