Post Top Ad

Post Top Ad

Translation

Monday, October 28, 2019

Bakina kuhinja - argentinski ćevapi na bakin način korak po korak

Bakina kuhinja - argentinski ćevapi na bakin način  korak po korak



Potrebno je:

350 gr mlevenog mesa junećeg
300 krompira
2 jaja
soli..bibera
malo sode bikarbone
1 glavica crnog luka
5 čena belog luka
aleva slatka paprika  i tucana ljuta
4 kašike brašna
100 gr prezli 
2 kašike kisele pavlake
peršunov lista
ulje..sok limuna

Priprema:

Krompir skuvati i izgnječiti. Ostaviti da se prohladi pa dodati u mleveno meso. Dodati 2 žumanca, soli,bibera mleveni,na vrh noža sode bikarbone. Crni luk očistiti i izrendati kao i 3 čena bolog luka koji  treba izgnječiti. Ubaciti alevu papriku slatku kao i tucanu ljutu i sve dobro izjednačiti. Meso ostaviti pola sata u frižider pokriveno. Viljuškom malo belanca umutiti. 




Rukom ili kašikom vaditi meso formirati čevape pa ih probosti štapićem za ražnjiće provući kroz brašno belance i prezle. 




Pržiti u dubokom ulju.




 Vaditi  pečene ćevape na papirnu salvetu.



 Kiselu pavlaku umutiti viljuškom dodati izdrobljen beli luk po želji može i senf, nekoliko kapi soka limuna i peršunov list.




Servirati ćevape sa prelivom Uživajte u fantastičnom ukusu..

1 comment:

  1. Draga Jelena hvala za ovajrecept koji podelila s puno umeca i ljubavi i ja pravim mojoj porodici uvek nesto novo ali ti si ekspert jer sa tvojim osmeho koji neizmerno delis sve bude jos sjajnije i lepse ,ali ti moram reci da se vidi da si jako ponosna i puna pozitivne energije delis je kao zvezde sjaj ali znaj cuvaj deku jer to je tvoj vetar u leda srecni bi bili da je vise takvih puno VAS volim sjajni ste samo napred sticicete do
    jos vecih vrhova pozdrav Rada

    ReplyDelete